Градизька громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Щодо впровадження політики психосоціальної підтримки на робочому місці

Дата: 17.06.2024 08:49
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

Північно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці             (далі    –    Міжрегіональне   управління)    повідомляє,   що    Україна, ратифікувавши цілу низку конвенцій МОП із безпеки і здоров’я на роботі та взявши на себе зобов’язання наблизити національні норми до стандартів ЄС (в межах Угоди про асоціацію між Україною та ЄС), має сприяти безпечним і здоровим умовам праці. Турбота про ментальне здоров’я працівників – це складова безпеки і здоров’я на роботі, що сприяє сталості та ефективній діяльності підприємств, організацій, установ незалежно від форм власності.

Відповідно до Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2024 рік одним із основних завдань Державної служби України з питань праці та її територіальних органів є надання безпосередньої допомоги суб’єктам господарювання у впровадженні на підприємствах політики психосоціальної підтримки на робочому місці (далі – Політика ПСП).

Психосоціальна підтримка на робочому місці має ґрунтуватися на політиці, яка включає чіткі й зрозумілі для кожного працівника повідомлення про те, що вплив війни на людину і сферу праці визнається, а психологічний добробут кожного працівника й працівниці має пріоритетне значення.

Метою Політики ПСП є створення сприятливих умов для підвищення продуктивності праці та укріплення ментального здоров’я працівників у період воєнного часу та відновлювального періоду.

В зв’язку з вищевикладеним, Міжрегіональне управління запрошує до спільної роботи в частині популяризації та адвокації запровадження серед суб’єктів господарювання, Політики ПСП, яка має стати пріоритетною частиною трудового процесу, зокрема запорукою стимулювання трудового потенціалу працівників та уникнення можливого виробничого травматизму у зв’язку з незадовільним психоемоційним станом.

У разі виникнення питань при запровадженні Політики ПСП, ви можете звернутися за методичною допомогою до посадових осіб Міжрегіонального управління за номером телефону: +38(068)4003887.

Про запровадження суб’єктами господарювання Політик ПСП, просимо повідомити та надати інформацію Міжрегіональному управлінню у паперовому вигляді або на електрону адресу khrkv@dsp.gov.ua.

Також, надсилаємо шаблони Політик ПСП, які можливо стануть у нагоді при подальшому запровадженні письмової психоціальної політики на робочому місці. Для перегляду шаблонів перейдіть за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь