Градизька громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звіт голови Градизької селищної ради за 2017 рік

Дата: 01.01.2018 12:21
Кількість переглядів: 65

IMG_3701-001

 

1. З метою посилення контролю за трудовою дисципліною та гарантування прозорості у роботі селищної ради оновлено систему відеоспостереження у службових приміщеннях. Фойє, приймальня та кабінет селищного голови тепер мають відео-аудіо фіксацію.
2. Проведено збір благодійних коштів, за рахунок яких було забезпечено новорічними подарунками ЗОШ №1 та №2, ЗБК «Україна», БК «Героїв Дніпра», музичну школу ім. О.І. Білаша; сім’ї загиблих учасників бойових дій АТО, інваліда ДЦП ;
3. Проведено поточний ремонт ліній вуличного освітлення із заміною на сучасні Led-лампи. Робота ще не завершена.
4. Протягом 2017 року виконавчим комітетом затверджувались нові тарифи на житлово-комунальні послуги для комунальних підприємств на економічно обґрунтовані.
5. Проведено ряд заходів по розчищенню доріг від снігових заметів, також проводилась посипка солевою сумішшю. До розчищення залучались КП «Градизьккомунсервіс», КП «Жилремсервіс», ПАТ «ПМК-125», ПАФ «РостАгро», Градизька дільниця філії «Глобинський райавтодор», ДП «Полтавський облавтодор».
6. Проводилась та проводиться робота по видаленню аварійних дерев. Роботи здійснені по вул. Героїв Дніпра, Івана Білика, в новій частині селища та парках. Загалом селищною радою видано ордерів на спил аварійних дерев у кількості 175 шт.
7. З метою збільшення надходжень до бюджету ініційовано перегляд податкових ставок по оренді земель в межах населених пунктів ради, що збільшило надходження до бюджету вже за перше півріччя 2017 року.Переглянуто ставки оренди на 2018 рік.
8. З 28.01.2017 року КП “Жилремсервіс” почало стягувати плату за утримання території (містове) з суб’єктів, які здійснюють торгівлю на території визначеній для організованої торгівлі в смт. Градизьк. Комунальне підприємство почало отримувати додатковий дохід у бюджет. Судові дебати з ТРК «Градизький» тривають.
9. З 10.03.2016 року по 26.07.2017 року проводились комплексні заходи по прибирання території селища (парки, пляж,стадіон, гораПивиха, безгосподарські ділянки по вул. Гвардійській, вул. Івана Білика, вул. Бориса Мартоса, біля СТО, довгий узвіз). Паралельно із прибиранням проводилось озеленення, загалом висаджено близько 7 тис. дерев різних порід. Спонсорську допомогу саджанцями ялинки, ялиці надало ДП Кедрянське лісництво Тячівського району Закарпатської області.
10. За ініціативи футболістів та селищної ради місцева футбольна команда «Темп» взяла участь у чемпіонаті Полтавської області (ІІ ліга) та виборола 3 місце. На фінансування ФК з місцевого бюджету було виділено 280 тис. грн., допомагали підприємці.
11. На харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій у Градизькій гімназії ім. О.І. Білаша, ЗОШ №1 та ЗОШ №2 з місцевого бюджету було виділено 357746 грн., в тому числі проведено оздоровлення,в літній період, на загальну суму 11660 грн.
12. За рахунок районного бюджету Градизькій гімназії ім. О.І. Білаша куплено новий шкільний автобус. Селищним головою спільно з головою Глобинської районної ради Сьоміним В.В. та начальником відділу освіти Глобинської РДА Куликом С.Г. досягнуто домовленості залишити для потреб ЗОШ№1 та ЗОШ№2 другий шкільний автобус.
Загалом на утримання шкільних автобусів на 2017 рік, з бюджету було виділено 100880 грн.
13. Проведено грейдерування грунтових доріг у селищі.
14. Належним чином організовуються та проводять культурно-масові, урочисті заходи, мітинги ( Новий рік, 9 травня, Пісенне джерело, річниці виводу військ із Афганістану, катастрофи на ЧАЕС та інших)
15. Найяскравішою та наймасштабнішою подією року стало проведення 28-30 липня, на горі Пивиха, фестивалю Еко-драйв «Пивиха-Фест». Організаторами виступила Полтавська обласна рада, Градизька селищна рада, ініціативна група Наталії Солєної. Спонсорами виступили Біленький О.Ю. голова Полтавської обласної ради, Градизька селищна рада, ТОВ «Рост-Агро» Бернацький М.М., ТОВ СП «Нібулон», ТОВ «Полтаварибгосп», Трухін О.М. та інші.
16. За сприяння Біленького О.Ю., голови Полтавської обласної ради та депутата Трухіна О.М. Градизька селищна рада потрапила в обласну програму співфінансування по будівництву футбольних полів зі штучним покриттям. Будівництво було розпочате в червні 2017 року неподалік Градизької гімназії ім. О.І. Білаша. Градизької селищною радою витрачено 438730 тис. грн. Спонсорську допомогу надавали ТОВ «Рост-Агро», Народний депутат України Жеваго К.В. В будівництві брали участь ПАТ ПМК 125, КП «Градизьккомунсервіс», КП «Жилремсервіс» футболісти та активісти. Відкриття заплановане весною 2018 року.
17. Здійснено ремонт фасаду селищної ради.
18. Проведено поточні асфальтні ремонти доріг селища. Роботи виконано по вул. Героїв Дніпра, Старокиївській, Гвардійській, О.І. Білаша, Івана Білика, Заводській, Садовій, Травневій. Витрачено 605 тис. грн. На загальну суму 60 тис. грн. ямковий ремонт здійснено ТОВ СП «Нібулон» (Градизька філія), на відрізку вулиці Гвардійської, в рамках соціального партнерства.
19. Для належного забезпечення питною водою населення здійснено відновлення дебіту водозабірної свердловини №5, на суму 90 тис грн., та замінено 2 глибинні насоси. Здійснено капітальний ремонт даху водонапірної вежі №2, який був пошкоджений в наслідок шквального вітру.
20. На обласний конкурс проектів державного фонду регіонального розвитку подано проект по «Будівництво полігону для рідких побутових відходів». Фінансування на даний проект не отримали.
21. Співпраця селищної ради з Благодійним фондом “Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат”, засновником якого є Костянтин Жеваго, принесла свої результати. За рахунок благодійних коштів у 2017 році відбулась замінаостанніх 15 вікон у ДНЗ №4.
22. За рахунок місцевого бюджету у ДНЗ № 3 замінено 14 вікон, ДНЗ №2 отримав 8 нових вікон та 2 дверей на загальну суму 143 тис. грн.
23. Вперше прийнято рішення про створення зведених груп на базі ДНЗ№4, завдяки чому діти змогли відвідувати садочок у літній час, під час відпусток персоналу.
24. За рахунок коштів фермерських господарств, в рамках соціального партнерства, в Градизьке інфекційне відділення закуплено пульсоксиметр “Неасо”, лампа кварцева “Солнышко ОББ-5”, Нібулайзер Effect. Селищна рада надавала допомогу та фінансування при ліквідації аварій системи опалення у інфекційному відділенні.
25. Коштами фермерських господарств здійснено роботи по укладці нової алеї біля афганської свердловини та її благоустрою.
26. Розпочато запланований ремонт фасаду БК Героїв Дніпра. Роботи триматимуть протягом 2018 року. Також передано на баланс ноутбук.
27. ПАТ “Полтаваобленерго” успішно реалізувала проект по будівництву нової лінії електропостачання від КТП №281.
28. У зв’язку з перебоями у перевезенні по маршруту Автоколона – Лісництво автобусами ПП Пшеничний, виконавчим комітетом прийнято рішення перекласти обслуговування місцевого маршруту КП «Градизькомунсервіс», для чого був орендований автобус.
29. Спільно з селищною радою, громадськими активістами та підприємцями в належному стані утримується сквер «Героїв України» та пам’ятна дошка загиблим на Майдані та АТО.
30. З березня 2017 року в Градизькій селищній раді розпочав роботу державний реєстратор з реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, майнових прав. Спектр адміністративних послуг, які надає селищна рада збільшився.
31. Замовлено виготовлення нової нормативно-грошової оцінки населених пунктів Градизької селищної ради. Перебуває на стадії експертизи.
32. 23 березня у Градизькій гімназії імені Героя України Олександра Білаша відбулося відкриття твердотопливної котельні, яку збудовало ТОВ «Наше тепло».
33. Успішно затверджено генеральний план смт.Градизьк.
34. Співпраця з Глобинською районною радою реалізувала проект по капітальному ремонту підлоги в коридорі Градизької загальноосвітньоїшколи І-ІІІ ст. №1.
35. Черговий результат співпраці з районом – це капітальний ремонт фасаду та внутрішніх приміщень у Градизькій музичній школі ім. О.І. Білаша.
36. Культурні досягнення селища гордо звучать на районному рівні. Градизькою селищною радою та селищним головою постійно надається спонсорська допомога та підтримка творчим колективам ЗБК «Україна» та музичної школи.
37. Інноваційним та дійсно європейським напрямком впровадження нових якостей безпеки в селищі стало встановлення сучасної та якісної система відеоспостереження, яка довела свою ефективність. Загальна сума витрат 91 тис. грн. Наразі триває робота по збільшенню зони покриття камерами спостереження. Безпеку руху на відрізках доріг біля шкіл забезпечують «лежачі поліцейські» та дорожні знаки, які покликані примусово знизити швидкість руху транспорту на небезпечних відрізках.
38. Гострою залишається проблема вивозу сміття від населення. Продовжено роботу по укладанню нових договорів на вивіз сміття. Роботу у даному напрямку очолюють інспектори із благоустрою. Загалом укладено 82 нових договорів. Робота в даному напрямку триває.
39.Офіційний сайт https://gradizka-rada.gov.ua/ та інформаційні сторінки у соціальних мережах працюють та інформують населення про важливі події, проблеми та досягнення:
Спостерігається збільшення активності населення в обговоренні публікацій та пропозицій.
40. Належним чином фінансуються всі балансові бюджетні об’єкти. Проведено закупівлю матеріалів для проведення поточного ремонту у ДНЗ №2,3,4. ДНЗ № 2 отримав нових дах на котельні.
41. На КП “Жилремсервіс” було передано автомобіль ЗІЛ 130 з маніпулятором, який для потреб підприємства закупила селищна рада.
42. Селищною радою надається постійна допомога голові волонтерського руху Градизька Лихопуду С.Г.
43. Замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації по заміні застарілих газових котлів КСТ-50 у ДНЗ № 4 на нові енергоефективні.
44. Градизька рятувальна станція отримала двоє нових дверей, вікно, закуплено повнолицеву маску для водолазного спорядження, 4 рятувальні жилети та інше рятувальне приладдя. Загальна сума витрат 51400 грн.
45. У Будинку ветеранів закуплено всі необхідні матеріали для монтажу централізованої системи опалення на твердопаливному котлі. Роботи заплановані на перший квартал 2018 року. На утриманні постійно перебувають 15 осіб, загалом за 2017 рік утримувалось 27 осіб. Закуплено нові стільці, два бойлери, холодильник, новий дах на коридорі, 2 нових металевих дверей, котел, побудовано новий туалет на вулиці, побудовано нову каналізаційну яму.
46. Станом на 31.12.2017 року заборгованостей за товари, послуги, енергоносії немає.
47. Для зменшення затрат на електроенергію здійснено заміну, у всіх бюджетних установах, старих ламп освітлення на сучасні led лампи.
48. Місця відпочинку біля селищної ради, по вул. Ломоносова отримали нові лавки, відремонтовано дитячі майданчики. Парк у старому центрі отримав 3 бетонні лавки, 2 з яких було зруйновані. У 2018 році, після встановлення камери відеоспостереження, у парку буде встановлено нові лавки.
49. В результаті інвентаризації с/г угідь, протягом 2017 року, виділено земельні ділянки загальною площею 9 га, для 7 учасників АТО. Робота продовжується.
50. Рішеннями виконавчого комітету виділено матеріальну допомогу 47-мижителям селищної ради, на загальну суму 39 тис. грн.
51. Градизькій АЗПСМ (лікарні) передано на баланс 6 ноутбуків, БСП Canon, на загальну суму 63 тис. грн.
52. Рішенням № 11 21 позачергової сесії Градизької селищної ради від 20.07.2017 року прийнято на баланс колишню аптеку №105. На базі даного приміщення у 2018 році планується відкриття нової аптеки.
53. Протягом 2017 року селищною радою укладались цивільно-правові договори з 14 особами на виконання різних робіт по благоустрою та прибирання території селища.
54. Належним чином організована співпраця із поліцією, прокуратурою, судом, проводяться оперативно-профілактичні заходи у напрямку охорони громадського порядку, боротьби зі злочинністю. Факти правопорушень зафіксовані камерами відеоспостереження чи особисто селищним головою, публікуються у соціальних мережах.
Відповідально заявляю, що готовий і надалі працювати у напрямку розбудови нашої маленької батьківщини, якщо ви будете мені в цьому допомагати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь