Градизька громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звіт голови Градизької селищної ради за 2019 рік

Дата: 01.01.2020 12:18
Кількість переглядів: 91

81275191_2435854333189601_7372834645219475456_o-002

В першу чергу дякую платникам податків, депутатам, членам виконавчого комітету та апарату селищної ради, комунальникам, всім працівникам бюджетних організацій то небайдужим людям! Попри всі складності 2019 року ми впорались з поставленими завданнями, реалізували свої плани, вирішили ряд проблем та продовжили розбудовувати наше селище!

1. Проведено ряд заходів по розчищенню доріг від снігових заметів, також проводилась посипка солевою сумішшю. До розчищення залучались КП «Градизьккомунсервіс», КП «Жилремсервіс», ПАТ «ПМК-125», ПАФ «РостАгро», Прат “Племсервіс”, СФГ “Ромашка”. Градизька селищна рада та я особисто займаю позицію зміцнення технічної бази комунальних підприємств, а тому в 2019 році для потреб селища залучено ще одну потужну одиницю дорожньої техніки, а саме автогрейдер ДЗ-98В (на умовах оренди за 1 гривень в місяць). Наразі в розпорядженні комунальників є 6 одиниць снігоприбиральної техніки, це найбільша кількість за останні роки.

2. Проводилась та проводиться робота по видаленню та кронації аварійних дерев. Роботи здійснені по вул. Героїв Дніпра, Горького, Старокиївській, Гвардійській, Чернишевського. Також надається допомога населенню в спилі дерев, які потребують допомоги автовишки. Всі транспортні витрати бере на себе селищна рада. Також допомагаємо населенню в заготівлі дров для опалювання особистих будинків. Працівники благоустрою спільно з комунальниками займались вирубкою та прибирання чагарників над центральними вулицями Градизька.

3. З метою збільшення надходжень до бюджету ініційовано перевірку законності використання сільськогосподарських земель в межах населених пунктів селищної ради. Виявлено ряд порушень, а саме невідповідність площ та розташування ділянок в натурі на місцевості. Також виявлено перші 8 земельних ділянок, які незаконно використовувались в результаті чого роками місцевий бюджет недоотримував орендну плату. За рішенням сесії право оренди виявлених земельних ділянок буде передаватись через проведення аукціонів, які плануються провести в 2020 році. Орієнтовно в незаконному користуванні знаходиться ще близько 25 земельних ділянок.

4. Протягом 2019 року КП “Жилремсервіс” продовжувало стягувати плату за утриманні території (містове) з суб’єктів, які здійснюють торгівлю на території визначеній для організованої торгівлі в смт. Градизьк. Загалом до бюджету комунального підприємства надійшло 113,530 гривень. Роботу по збору даних коштів і обслуговуванню території у 2020 році здійснює новостворене КП “Благоустрій”. Статистика говорить про спад торгівлі в порівнянні з 2018 роком.

5. У 2019 році ми не обмежились в проведенні суботників тільки у весняний період, робота тривала протягом всього року. Проводились комплексні заходи по прибирання території селища (парки,центральний пляж, стадіон, гора Пивиха, безгосподарські ділянки по вул. Гвардійській, вул. Івана Білика, вул. Бориса Мартоса, біля СТО, довгий узвіз). Паралельно із прибиранням проводилось озеленення, загалом висаджено близько 2 тис. хвойних дерев. Саджанці надавалися безкоштовно Градизьким лісництвом. На центральному водозаборі висаджено фруктовий сад, саджанці надала сім’я Цвелихів. Протягом року було багато ініціатив по наведенню порядку, наприклад Людмила та Андрій Головко самостійно прибрали частину урочища “Гераське”. Також неподалік прибирання організовував Безкоровайний Антон разом з жителями “Чортового краю”. З такою самоорганізацією наших жителів порядки до нас прийдуть швидше.

6. Базою для проведення чемпіонат Глобинського району з мініфутбол виступило нове футбольне поле зі штучним покриттям. Змогу зіграти у футбол на новенькому футбольному полі мають всі охочі, в будь-який час дня і ночі. Ключі від майданчика мають Сьомін Г.В., Шаповал Ю.Ю., Білявський В.В. Також здійснюється догляд за цим об’єктом , проводилась підсипка резинових гранул та ремонт огорожі.

7. Вже 4 рік поспіль селищна рада надає грошову субвенцію Глобинській районній раді для забезпечення харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій у Градизькій гімназії ім. О.І. Білаша, ЗОШ №1 та ЗОШ №2. Протягом року з місцевого бюджету було виділено 591,285 гривень.

8. Щорічно з місцевого бюджету надається субвенція для забезпечення підвозу дітей в школи селища, загалом на два шкільні автобуси було виділено 125,189 гривень.

9. Грейдерування доріг це щорічна робота, яка направлена на вирівнювання дорожнього покриття доріг без твердого покриття, в селищі таких налічується 70 кілометрів. Послуги замовлялись в комунальників.

10. Найяскравішою та наймасштабнішою культурно-розважальною подією року стало проведення 5-6 липня, на горі Пивиха, фестивалю «PIVIHA2019». Відвідувачі відзначили, що фестиваль був надзвичайно драйвовим, адже «запалювали» відомі українські виконавці THE HARDKISS, ONUKA, а також VANOTEK із Румунії. Традиційно фестиваль зміг відбутись за підтримки голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького та депутата Полтавської обласної ради Олександра Трухіна (теперішнього Народного депутата). Окрім того, ми отримали сертифікат – за наймасовіше свято без використання пластику! Це новий рекорд України!

11. За сприяння заступника голови Полтавської обласної ради Холода Є.М. Градизька селищна рада отримала цільову субвенцію на облаштування дитячого майданчика в розмірі 130 тисяч гривень. Зібравшись всі гуртом ми підготували територію, встановили та облаштували крутий сучасний дитячий майданчик для наших найменших жителів. Безпеку та збереження майна забезпечує нічне освітлення та камера відеоспостереження. Допомогу надавав також Бернацький М.М. від ТОВ “РостАгро”.

12. Вже своїми силами ми демонтували гойдалки з майданчика по вул. Ломоносова для проведення ремонту.

13.Парк у старому центрі отримав перші бетонні скульптури у вигляді грибочків, якщо витримають то продовжимо цю роботу.

14.Спільно з громадськістю і комунальниками розчислити від ґрунту пішохідну доріжку на відрізку від БК “Героїв Дніпра до ТОВ “Автолегпром”. Нічого геніального, але безпека для пішоходів відчутна.

15. Щорічно проведяться поточні ремонти асфальтних доріг. Роботи виконано власноруч працівниками селищної ради на вул. Героїв Дніпра, Старокиївській, Гвардійській, О.І. Білаша, Івана Білика, Репіна, Чернишевського. Асфальтобетон надавався спонсорський, використали близько 3 т. На умовах співфінансування 50/50,  з ТОВ СП «Нібулон» Градизька філія, проведено ямковий ремонт вулиці Гвардійської. Загальна сума витрат з 42,432 гривень.

16. На умовах співфінансування з місцевого і обласного бюджету для Градизьких ЗОШ закуплено 4 мультимедійні дошки (гімназія 2шт, ЗОШ№1 1 шт, ЗОШ№2 1 шт). Сума субвенції 40,952 гривень.

17. На умовах співфінансування з місцевого і обласного бюджету для амбулаторії загальної практики та сімейної медицини закуплено телемедичне обладнання. Загальна сума субвенції 27.384 гривень.

18. Для належного забезпечення безперебійного постачання питної води для населення закуплено 6 глибинних насосів на загальну суму 139.670 гривень. Частина з яких була замінена, а інші рахуються в резерві. Звичайно центральний водозабір потребує значно більших інвестицій, зношеність основних магістралей призводить до постійних проривів. В 2020 році заплановано розробку проекту по заміні резервуару водонапірної вежі №1. Сподіваємось залучити кошти обласного бюджету по програмі “Питна вода Полтавщини”.

19. На початку 2019 року стан автодороги національного значення Н-08, яка проходить через центр Градизька, прийшов в катастрофічний стан. Селищною радою було адресовано велику кількість звернень у всі компетентні установи різного рівня, починаючи від районного автодору і до міністерства інфраструктури. Вже в березні 2019 року розпочались масштабні роботи в рамках середнього-поточного ремонту. Відтак в центрі селища замінено дорожнє покриття на відрізку 2.3 кілометри. Орієнтовна вартість робіт 6,5 мільйонів гривень.

20. На території Градизька працює три заклади дошкільної освіти, на які протягом року витрачено 4.941.238 гривень. Загалом собівартість утримання однієї дитини у 2019 році склала 59600 грн. Вже третій рік поспіль в період відпустки працівників ЗДО організовується робота зведених груп, що дає змогу відвідувати садочок в літній період. Базою виступає найбільший заклад такого типу ЗДО №4 Сонечко. Також прийнято рішення про відкриття з 1 січня 2020 року, на базі ЗДО №4, інклюзивної групи для дітей з особливими освітніми потребами. Також для ЗДО №4 закуплено електроплиту, вартість 18,470 гривень. Відвідуваність дитячих садочків з кожним роком все гірша, це прямо залежить від народжуваності та еміграції.

21. КП Градизьк “Комунсервіс” продовжує обслуговувати місцевий автобусний маршрут Козацька- Лісництво, ціна з 2017 року незмінна – 5 грн. За рішенням виконкому для учнів всіх шкіл, в навчальний період, підвезення є безкоштовним. Також капітально відремонтовано автобусну зупинку “Козацька” (колишня Щорса) та “Автолегпром”. Замінено автобусну зупинку біля ЗОШ №1 та відремонтовано покрівлю біля інкубатора.

22. Протягом 2019 року виконавчим комітетом затверджувались нові тарифи на житлово-комунальні послуги для комунальних підприємств на економічно обґрунтовані. Згідно рішення виконавчого комітету також демонтовано 5 незаконних малих архітектурних форм по вул. Рєпіна. На черзі прийняття рішення про демонтаж незаконного МАФу по вул. Першотравневій.

23. В належному стані утримується сквер «Героїв України». Цілком відремонтовано пам’ятна дошка загиблим на Майдані та АТО, яка була пошкоджена вандалом, особа якого залишається невстановленою.

24. У зв’язку з припиненням оренди для представників БТІ в приміщенні ПриватБанку прийнято рішення про надання робочого столу в селищній раді. Відтак прийом та обслуговування громадян працівниками БТІ здійснюється в кабінеті секретаря селищної ради ( 1 та 3 п’ятниця місяця). Також в селищній раді організовано віддалене робоче місце працівника Пенсійного фонду. Спектр послуг, які надає селищна рада збільшується.

25. В минулому році проведено тендер по закупці пункту охорони правопорядку. Це фактично запуск роботи нової поліцейської станції, місце розташування перехрестя вул. Київської та Гвардійської ( на місці колишнього посту ДАІ). Даний проект реалізовується спільно з Глобинським відділом поліції за субвенційні кошти Полтавської обласної ради, Бугаївської сільської ради та Градизькою селищною радою. Загальна сума отриманої субвенції складає 295 тисяч гривень. Відкриття заплановане на весні 2020 року. Як і було домовлено з керівництвом ГУ НП в Полтавській області, робота нова станція буде спрямована на обслуговування території “Градизького куща” (до с.Липове). Це безперечно великий плюс для майбутньої громади.

26. 27 грудня 2019 року сесією Градизької селищної ради прийнято історичне рішення про добровільне приєднання Броварківської сільської ради. Це стало можливим завдяки конструктивній співпраці між керівництвом та активною громадськістю Броварківської сільської ради. В 2020 році реформа децентралізації завершується і ми стаємо на порозі формування потужної ОТГ, яка згідно перспективного плану має включати Погребівську, Пронозівську, Броварківську, Бугаївську, Святилівську, Горбівську та Гріньківську сільські ради. На стадії формування перспективних планів громад Глобинського района надавалась допомога та підтримка від Народного депутата України Олексія Мовчана.

27. Вже рік працює тренажерний зал, який надає вибір різновіковій групі відвідувачів розвину свої фізичні можливості. За рахунок спонсорських та коштів з абонементів закуповується новий інвентар та тренажери. В належному стані утримується все устаткування бо за цим ретельно стежить тренер Литовченко О.В. Загалом в журналі відвідувань лічиться більш як 2 тисяч відвідувань.

28. Відповідно до рішення сесії з 2019 року балансоутримувачем центрального каналізаційного колектора є КП Градизьк “Комунсервіс”. Селищною радою замовлялись спеціалізовані послуги по прочищенню 500 метрів каналізаційних труб через проблему їх забиття. Загальна вартість 98,881 гривень.

29. Належним чином організовуються та проводять культурно-масові, урочисті заходи, мітинги. Високий рівень організації забезпечується співпрацею працівників культури, дирекції шкіл та громадськості.
Культурні і наукові досягнення селища гордо звучать на районному та обласному рівні. Градизькою селищною радою та селищним головою постійно надається можлива спонсорська допомога та підтримка творчим колективам, гурткам.

30. Для забезпечення підвезенння дітей для участі в районних, обласних і всеукраїнських конкурсах та олімпіадах в 2019 році вперше виділялись цільові кошти в сумі 10 тис. грн. Це стало можливим завдяки зверненню Поплюйка С.П.

31. Інноваційним та дійсно європейським напрямком впровадження нових якостей безпеки в селищі є робота якісної системи відеоспостереження, яка довела свою ефективність за роки роботи. Протягом 2019 року встановлено додатково 4 точки відео фіксації. Наразі триває робота по збільшенню зони покриття камерами спостереження. У відповідність до вимог ПДР, на відрізках дороги де є «лежачі поліцейські» встановлювались додаткові нові дорожні знаки.

32. Гострою залишається проблема вивозу сміття від населення. Послуги по збору і вивезенню твердих побутових відходів надає новостворене КП “Благоустрій”. Місячна вартість вивезення сміття з приватного сектора складає 32 гривні. Продовжено роботу по укладанню нових договорів на вивіз сміття та ліквідації стихійних смітників. Роботу у даному напрямку проводять працівники та інспектор з благоустрою. З 2019 року ми почали боротись з палінням листя, відтак організовуємо вивіз його на звалище ТПВ. Сподіваюсь не тільки бюджетні установи почнуть весняне наведення порядку без диму і вогню. Відповідно до рішення сесії та правил благоустрою прийнято заборону на використання продукції з пластику на цвинтарях селища (штучні квіти/вінки). Прийняттю такого рішення передувало інтернет голосування з конструктивними обговореннями даної проблематики. На черзі розгляд питання про заборону торгівлі даною продукцією на території Градизька.

33. Офіційний сайт https://gradizka-rada.gov.ua/ та інформаційні сторінки у соціальних мережах працюють та інформують населення про важливі події, проблеми та досягнення:
https://www.facebook.com/groups/1057604634291617/Спостерігається збільшення активності населення в обговоренні публікацій та пропозицій.

34. Відповідно до бюджетних можливостей фінансуються всі балансові установи, надається допомога іншим бюджетним організаціям. Заборгованостей з постачальниками товарів та послуг немає.

35. Селищною радою надається постійна допомога головному волонтеру Градизька Лихопуду С.Г., який постійно організовує збір допомоги та доставлення її нашим захисникам на Сході України.

36. Завершено проведення експертизи проектно-кошторисної документації по берегоукріпленню в районі Градизької водолазно-рятувальної станції. Проект направлено на участь в конкурсі по фінансуванню до державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). В будівлі Градизької рятувальної станції розпочато ремонт внутрішніх кімнат.

37. Минулого року Будинку ветеранів переїхав в новіше приміщення з центральним опаленням. Старе приміщення охороняється відео спостереженням. На утриманні перебувало 21 особа. Загальна сума витрат протягом року становила 832.046 гривень.

38. Нагадую, що місцева пожежна охорона співфінансується з місцевих бюджетів, відповідно до розрахунку по кількості населення. На утримання в 2019 році з місцевого бюджету виділялось 786818 гривень. Основною проблемою належного функціонування МПО є невиконання сусідніми сільськими радами умов співфінансування протягом  року. Відтак план з утримання МПО у 2019 році для Пронозівської с/р склав 120 тис., фактично виділено 0 грн, Броварківська с/р не фінансує останні 3 роки, Бугаївська с/р план 50 тис., надійшло 55 тис., Святилівська с/р – план 50 тис. , надійшло 39 тис. Погребівська с/р, – план 112 тис., надійшло 40 тис. Внаслідок невиконання плану фінансування МПО в 2019 році, з боку Пронозівської та Погребівської с/р, недофінансування склало 192 тисяч гривень, що призвело до невиплати заробітної платні за 2 місяці.

40. Сесією Градизької селищної ради офіційно засновано фестиваль “Пивиха”, який включений до переліку обласних культурно-розважальних заходів. Даний захід й надалі буде проводився в Градизьку на схилах мальовничої гори Пивиха.

41. Постійно проводиться поточний ремонт ліній вуличного освітлення із заміною на сучасні Led-лампи. Також надається допомога населенню в монтажі ліхтарів, єдина умова це підключення до власної точки обліку електроенергії.

42. Рішеннями виконавчого комітету виділено матеріальну допомогу 55-ми жителям селищної ради на загальну суму 33 тисяч гривень.

43. Для оплати енергоносіїв для Градизької АЗПСМ виділялась субвенція в сумі 270 тисяч гривень.

44.Традиційно до нового року проведено збір благодійних коштів, якими було забезпечено новорічними подарунками ЗБК «Україна», БК «Героїв Дніпра», музичну школу ім. О.І. Білаша; сім’ї загиблих учасників бойових дій АТО, інваліда ДЦП ;

45. Цього року наша новорічна красуня була штучною. На умовах соціально партнерства закуплено головну ялинку селища. Участь взяли ТОВ “РостАгро” та ТОВ “РайСхід” на загальну суму 48.300 гривень. Також виготовлялись новорічні декорації. Загалом було створено гарну новорічну атмосферу. Є ідеї для нового декору!)

46. До Полтавської обласної ради направлено клопотання Градизької селищної ради про безоплатну передачу на баланс приміщення колишньої аптеки №106 ПОКП “Полтавафарм” по вул. Київській 57/8. Вибір депутатів був між продажем приміщення наявним орендаторам чи безоплатною передачею на баланс селищної ради. Завдяки зусиллям першого заступника голови Полтавської обласної ради Холода Є.М. інтересам громади був наданий приорітет. В 2020 році очікуємо документальну та фактичну передачу прав на дане майно.

47. В черговий раз Градизька селищна рада подала заявку на участь в обласній програмі, згідно якої ми отримаємо новий антивандальний майданчик з вуличних тренажерів. Тобто в 2020 році з’явиться ще один спортивний об’єкт для наших дітей.

Кадри вирішують все, а тому протягом року були кадрові зміни в бюджетних організаціях, в першу чергу в рамках оптимізації (скорочення). Інші причини це безвідповідальність, некомпетентність, недбалість, порушення трудової дисципліни та субординації. В 2020 році кадрові зміни будуть також.
Відповідально заявляю, що наша команда допрацює останній рік в напрямку розбудови нашої маленької батьківщини! Якщо ви будете в цьому нам допомагати, то ми зможемо зробити більше!

З повагою,

селищний голова Мирослав Носа


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь