Градизька громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Звіт голови Градизької селищної ради за 2020 рік

Дата: 01.01.2021 12:17
Кількість переглядів: 121

35f68077-843a-485a-8b3b-39a5a76fc371

В першу чергу дякую платникам податків, депутатам, членам виконавчого комітету та апарату селищної ради, комунальникам, всім працівникам бюджетних організацій то небайдужим людям! Попри всі складності 2020 року ми впорались з поставленими завданнями, реалізували свої плани, вирішили ряд проблем та продовжили розбудовувати наше селище!

1. Проводилась та проводиться робота по видаленню та кронації аварійних дерев. Також надається допомога населенню в спилі аварійних дерев, які потребують допомоги автовишки. Черга на випил таких дерев велика, але просуваємось вперед. Всі транспортні витрати бере на себе селищна рада. Також допомагаємо населенню в заготівлі дров для опалювання особистих будинків. Працівники благоустрою спільно з комунальниками займались вирубкою та прибирання чагарників над центральними вулицями Градизька, парках, пляжу, довгому узвозі. Проводились комплексні заходи по прибирання території селища. У весняний період традиційно висаджуємо нові дерева та квіти, саджанці дерев отримуємо безкоштовно від лісгоспу. На території центрального пляжу встановлено три громадські вбиральні та додаткові сміттєві баки.
2. Протягом 2021 року КП “Благоустрій” продовжував обслуговувати територію ринка та стягувати плату (містове) з суб’єктів, які здійснюють торгівлю на даній території. Загалом до бюджету комунального підприємства надійшло 137761 гривень. Статистика говорить про спад торгівлі через ряд карантинних обмежень.
3. Протягом року було багато ініціатив від населення.Хороші ініціативи завжди підтримуємо, відтак спільними зусиллями активних батьків у нас з’явилось три дитячі майданчики. З такою самоорганізацією наших жителів порядки до нас прийдуть швидше.
4. Вже 5 рік поспіль селищна рада надає грошову субвенцію Глобинській районній раді для забезпечення харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій у Градизькій гімназії ім. О.І. Білаша, ЗОШ №1 та ЗОШ №2. Протягом року з місцевого бюджету було виділено 323165 гривень.
5. Щорічно з місцевого бюджету надається субвенція для забезпечення підвозу дітей в школи селища, загалом на два шкільні автобуси було виділено 60150 гривень.
6. Грейдерування доріг це щорічна робота, яка направлена на вирівнювання дорожнього покриття доріг без твердого покриття, в селищі таких налічується 70 кілометрів. Послуги замовлялись в комунальників.
7. Безпека та збереження майна жителів Градизька є нашим незмінним приорітетом. Ми продовжили збільшувати кількість вуличних камер відеоспостереження (10800 грн.).
8. Відкрито пункт охорони правопорядку “Поліцейська станція”. Додатково поліції надано доступ до системи відео фіксації. Як і було домовлено з керівництвом ГУ НП в Полтавській області, робота станції буде спрямована на обслуговування території “Градизького куща” (до с.Липове). Це безперечно великий плюс для майбутньої громади.
9. Відремонтовано майданчик по вул. Ломоносова, це улюблене місце відпочинку дітей старшого віку.
10. Парк у старому центрі отримав ще більше нових скульптур та гойдалку, тепер там лунає дитячий сміх та радість.
11. Спільно з підприємцями, комунальниками ми реалізували проект по капітальному ремонту тротуару на відрізку вул. Київської від магазину “Перлина 2” до вул. Нова. Загальний кошторис склав 120 тис. гривень.
12. Щорічно проводяться поточні ремонти асфальтних доріг. Роботи виконано власноруч працівниками селищної ради та комунальниками на вул. Героїв Дніпра, Старокиївській, Гвардійській, О.І. Білаша, Івана Білика, Пушкіна. Асфальтобетон надавався спонсорський, використали близько 4 т. Коштів з місцевого бюджету не витрачено. В рамках соціального партнерства, з ТОВ СП «Нібулон» Градизька філія,закупила 20т. асфальту, який спільно з ТОВ “РостАгро” власноруч використали для ремонту вул. Гвардійської на відрізку до вул. Чайковського.
13. За рахунок коштів місцевого бюджету та за допомогою СФГ “Ромашка” проведено ремонт в кімнаті центру ПМСД для облаштування кабінету фізпроцедур. .
14. Для належного забезпечення безперебійного постачання питної води для населення закуплено 1 новий глибинний насос та відремонтовано 4 шт. на загальну суму 48.370 гривень. Частина з яких була замінена, а інші рахуються в резерві. Звичайно центральний водозабір потребує значно більших інвестицій, зношеність основних магістралей призводить до постійних проривів. Сподіваємось залучити кошти обласного бюджету по програмі “Питна вода Полтавщини” вже в 2021 році, для купівлі сучасних насосів, які зменшать використання електроенергії та капітального ремонту свердловини та купівлі. Кандидатом в депутати селищної ради Чорнуха Тетяною Олександрівною залучено серйозна спонсорська допомогу, якою проведено ремонт свердловини на г.Пивиха.
15. На території Градизька працює три заклади дошкільної освіти, на які протягом року витрачено 5537502 гривень. Загалом витрати утримання однієї дитини у 2020 році склали 90778,00 грн.В розрахунок взято фактичну відвідуваність садочка. Вже третій рік поспіль в період відпустки працівників ЗДО організовується робота зведених груп, що дає змогу відвідувати садочок в літній період. Базою виступає найбільший заклад такого типу ЗДО №4 Сонечко. З 1 січня 2020 року, на базі ЗДО №4, працює інклюзивна група для дітей з особливими освітніми потребами. Робота цієї групи забезпечена всім необхідним для розвитку дітей, які її відвідують. Відвідуваність дитячих садочків з кожним роком все гірша, це прямо залежить від народжуваності та еміграції.
16. КП Градизьк “Комунсервіс” продовжує обслуговувати місцевий автобусний маршрут Козацька- Лісництво, ціна з 2017 року незмінна – 5 грн. За рішенням виконкому для учнів всіх шкіл, в навчальний період, підвезення є безкоштовним. Також капітально відремонтовано автобусну зупинку “Інкубатор” та “Старий цвинтар”, перебудовано зупинку “Колгосп”. в проєкті ремонт зупинки “Ринок” та “Колгосп”.
17. Протягом 2020 року виконавчим комітетом затверджувались нові тарифи на житлово-комунальні послуги для комунальних підприємств на економічно обґрунтовані.
18. В належному стані утримується сквер «Героїв України», парк “Невідомому солдату”.
19. КМУ затвердив перспективний план Градизької ОТГ в складі Погребівської, Пронозівської, Броварківської, Бугаївської, Святилівської, Горбівської та Гріньківської сільської ради. На стадії формування перспективних планів громад Глобинського района надавалась допомога та підтримка від Народного депутата України Олексія Мовчана.
20. Успішно працює тренажерний зал, який надає вибір різновіковій групі відвідувачів розвину свої фізичні можливості. За рахунок спонсорських та коштів з абонементів закуплено 4 нові тренажери на загальну суму 38 тис гривень. В належному стані утримується все устаткування бо за цим ретельно стежить тренер Литовченко Олексій. Також в залі проводяться групові заняття для жінок та дітей на безкоштовній основі. Загалом в журналі відвідувань лічиться більш як 2 тисяч відвідувань.
21. Належним чином організовуються та проводять культурно-масові, урочисті заходи, мітинги. Високий рівень організації забезпечується співпрацею працівників культури, дирекції шкіл та громадськості. Багато масових заходів було скасовано через карантинні обмеження.
22. Культурні і наукові досягнення селища гордо звучать на районному та обласному рівні. Градизькою селищною радою та селищним головою постійно надається можлива спонсорська допомога та підтримка творчим колективам, гурткам.
23. Гострою залишається проблема вивозу сміття від населення. Послуги по збору і вивезенню твердих побутових відходів надає новостворене КП “Благоустрій”. Продовжено роботу по укладанню нових договорів на вивіз сміття та ліквідації стихійних смітників. Роботу у даному напрямку проводять працівники та інспектор з благоустрою.
Для потреб населення закуплено 20 нових сміттєвих баків на загальну суму 49 тис. гривень.
24. Завершено ремонт фасаду БК “Героїв Дніпра”. Додатково встановлено паркан навколо будинку культури на загальну суму 20 тис.(кошти не бюджетні)
25. До приміщення Будинку ветеранів прибудовано твердотопливну котельню, підключення якої планується в 2021 році. Також замінено 10 старих вікон на металопластикові в кімнатах жителів будинку на 48 тисяч. Робота в даному напрямку триває. Загальна сума витрат на утримання будинку престарілих становить 1.339.956 гривень.
26. На утримання місцевої пожежної охорони, в 2020 році, витрачено 1.206.925 гривень. Основною проблемою належного функціонування МПО було невиконання сусідніми сільськими радами умов співфінансування протягом року.
27. Постійно проводиться поточний ремонт ліній вуличного освітлення із заміною на сучасні Led-лампи. Додатково освітлено вул.Приморську, Морську та частину вул. Старокиївської. Також надається допомога населенню в монтажі індивідуального освітлення. Загалом змонтовано більше 50 нових точок освітлення. На придбання ламп, ліхтарів, кронштейнів, кабелю витрачено 41 тис. гривень. Продовжимо освітлювати Градизьк та сусідні села в 2021 році.
28. Рішеннями виконавчого комітету виділено матеріальну допомогу 31-ну жителю селищної ради на загальну суму 28 тис. гривень.
29. Для оплати енергоносіїв для Градизької АЗПСМ виділялась субвенція в сумі 230 тисяч гривень.
30. В період карантинних обмежень виділялись кошти для закупівлі засобів індивідуального захисту та дезинфікуючих засобів для працівників бюджетних установ, сімейних лікарів та працівників швидкої допомоги. Загальна сума коштів місцевого бюджету та спонсорів близько 100 тис.
31. Вже два роки наша новорічна красуня штучна. Для створення новорічної атмосфери виготовлено нові декорація та оновлено ілюмінацію.
32. Спільно з Гриньківською сількою радою написали проєкт “Облаштування ЦНАПу в Градизьку” в якому перемогли та маємо тримати 800 тис. гривень на його реалізацію в 2021 році.
33. В рамках іншого обласного конкурсу “Бюджет участі” подали три проєкти в яких також отримали перемогу та кошти в суму 100 тис. гривень на кожний проєкт в 2021 році. Загалом маємо отримати 300 тис. гривень з обласного бюджету для реалізації даних проєктів.
34. Заявка Градизької селищної ради на участь в обласній програмі, згідно якої мали б отримати новий антивандальний майданчик з вуличних тренажерів залишилась без розгляду. Тобто майданчика поки що не буде.
35. Силами активістів та багатьох спонсорів розпочато благоустрій центрального парку.
Відповідально заявляю, що наша команда допрацювала останній рік в напрямку розбудови нашої маленької батьківщини! Якщо ви будете в цьому нам допомагати, то ми зможемо зробити більше протягом наступних 5 років!
36. Берегоукріплення було і залишається приорітетом, а тому проведено ряд зустрічей направлених на залучення коштів для вирішення цієї проблеми вже в наступні роки.
Велика подяка працівникам апарату селищної ради, депутатам 7 скликання Градизької селищної ради, виконавчому комітету, комунальникам, працівникам бюджетних та приватних установ, фермерам, підприємцям, спонсорам для конструктивну та консолідовану позицію та різну допомогу направлену на благо нашого селища.

З повагою,
селищний голова  Мирослав Носа


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь